Beveiligen begint heel eenvoudig.

Organiseer de boel goed, zodat niemand op het idee komt om in te breken. Leg hebbedingetjes uit het zicht. Sluit de deuren als je weg gaat. Zorg dat ze niet naar de 1e verdieping kunnen klimmen, spreek binnen een bedrijf af, wie 's-avonds de deuren controleert, lampen uit doet en het alarm inschakelt.

Bouwkundige voorzieningen zijn de volgende stap die in beeld komt als een crimineel toch wil inbreken. Zorg voor goede sloten, scharnieren, anti-inbraakstrips en misschien wel rolluiken.

Elektronische inbraaksignalering (een alarminstallatie) is de laatste stap om, als het voorgaande niet heeft geholpen, de schade te beperken. Geen inbreker vindt het leuk om binnen te blijven, als de sirene gaat en de politie onderweg is. Ze zullen waarschijnlijk wel iets meenemen, maar niet alles.

Camera's kunnen nuttig zijn om nog iets van de gestolen zaken terug te krijgen. Een goed signalement, ook met een bivakmuts op, zijn er veel criminelen door de mand gevallen. Verder schrikken camera's af en heeft u een gerust gevoel, als u met uw smartphone heel even de camerabeelden kunt bekijken.